19 september 2018 meltingp

Wedding weekend part I

OK, de titel is nog hartstikke in het soort van Engels, maar deze fotograaf gaat toch echt omturnen (gaan we weer) naar Nederlands. Ik weet dat het helemaal geen goed idee is en ontzettend egoïstisch, maar ik kan niet anders. En dan volgt uiteraard de vraag; waarom?
Nederlands is mijn moerstaal. Ondanks dat mijn ‘How are You’ steeds beter wordt en mijn but niet meer wordt uitgesproken alsof het over je achterste gaat, kan ik in deze taal toch niet alles kwijt wat ik in ons eigen taaltje wel kan.

Maar goed, daar gaat dit helemaal niet over. Dit gaat meer over het feit dat het trouwseizoen keihard van stapel loopt. En hoewel jullie daar niets van merken, omdat ik gigantisch achterloop met het bijhouden van mijn website. Het is ook allemaal in de omgekeerde volgorde, omdat dit huwelijk de meest recente is die ik heb geschoten en nu toch als eerste online komt. Maar judge mij niet, deze staat nu op mijn laptop en moet nu gewoon online.

Donderdagochtend ging ik de lucht in, om een goede zucht later te landen in het zuiden van La Douce France. Het ontzettend leuke en vooral ook lieve stel Charlotte en Cas gingen daar dat weekend (eerste weekend september) trouwen. Voordat ik uiteindelijk het prachtige, 368 inwoners tellende, pittoreske dorpje Touffailles binnenreed, ik werd overigens gechauffeurd door het meest mooie racemonster (zowel chauffeur als auto) die je je kan bedenken, mocht ik de meest waanzinnige, adembenemende, glooiende Franse landschappen aanschouwen. Toen kwam ik er ook achter waar die zonnebloempitten toch vandaan komen die ik wel eens over mijn salade uitstrooi.

Enfin, het huwelijksweekend van Cas en Char (voor intimi) was voor mij begonnen. In ijzeren ontspannenheid heb ik de donderdag en vrijdag met het bruidspaar doorgebracht, scharrelend op het terrein van een prachtig oude watermolen. Drie huizen; de Pigeonnier, Le Moulin en Le Moulin petit.
Ik sliep in de zolderkamer van het duivenhok en de deurpost was daar werkelijk zo laag, dat ik, ondanks meerdere malen mijzelf proberen daaraan te helpen herinneren, toch ben gescalpeerd.

Maar de wedding prepping was regelrecht een feest. Wat is er gebeurd in 24 uur? De bruidegom heeft alle food zelf gemisemplast (mise en place weet je wel), waarvan vijftig kreeften geprept, de bruid heeft alles gestyled, lieve mensen om hen heen hebben als een paard gewerkt om alles klaar te maken voor de grote dag, we zijn op een geweldig foodfestivalletje beland in een klein dorp verderop (denk aan bloedworst, kazen, baguette en foie gras), de eerste gasten een plekje gegeven, wijntjes en biertjes gedronken, ontbeten in de zon met, je raadt het al, baguettes, croissants, jam en beurre. We hebben geknuffeld met een kat die zomaar was komen aanlopen en nog maar een halve staart had. We hebben gezamenlijk de eerste zenuwen op voelen borrelen, we hebben gesleept met tafels, zonnebloemen en oude potten.
En dat alles kun je nu hieronder beleven, tot aan het moment dat de eerste gasten op vrijdagavond arriveerden voor een borrel, een malse halve kip, lokale wijn en een lekkere zoete maiskolf. Dat moment is een moment op zich en volgt later.

Te veel tekst? Snap ik. Beelden spreken hopelijk voor zich en zo niet, ik kan je vertellen – het was magisch. En dan hebben we het alleen nog maar over rommelen en scharrelen. En niet eens over het echte werk.

Donderdag, 30 augustus 2018
Touffailles, Frankrijk

Vrijdag, 31 augustus 2018
Touffailles, Frankrijk

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Comment (1)

  1. Loes

    Wat n mooie foto’s Paulinie, zeker ook de fotos van de omgeving?
    Die foto’s zou je mooie anzichtkaarten van kunnen uitgeven?als je tijd over hebt
    Maar gekheid fff ze zijn prachtig!!
    Fijne dag Loes xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MELTING POT Stories

BE IN TOUCH